Sterk…

Een Amerikaanse zakenman stond aan de pier van een klein Mexicaans vissersdorpje terwijl een klein bootje aanmeerde. In het bootje lagen enkele grote gele tonijnen. De Amerikaan complimenteerde de Mexicaan met de vangst en vroeg hem hoe lang het duurde om deze vissen te vangen. De Mexicaan antwoordde ‘Slechts een korte tijd.’ De Amerikaan vroeg vervolgens ‘Waarom bleef je niet langer op zee om meer vis te vangen?’ ‘De vissen die ik gevangen heb, zijn voldoende om mijn familie te voeden’ antwoordde de Mexicaan. ‘Maar’ zei de Amerikaan ‘Wat doe je dan de rest van de dag?’. De Mexicaanse visserman zei ‘Ik slaap ’s morgens uit, vis een beetje, speel met mijn kinderen, neem een siësta met mijn vrouw, in de avond ga ik naar het dorp en drink wat wijn en speel gitaar met mijn vrienden, ik heb dus eigenlijk de hele dag van alles te doen’. De Amerikaan zei ‘Ik heb gestudeerd op Harvard en ik kan je helpen.

Je moet dagelijks langer vissen en met de winst een grotere boot kopen. De hogere winst die je dan maakt, investeer je in meerdere boten. Uiteindelijk heb je dan een hele vissersvloot. Vervolgens koop je een visverwerkingsfabriek. Op deze manier controleer je geheel het product, het productieproces en de distributie. Je verhuisd naar Mexico City, dan Los Angeles en uiteindelijk naar New York. Vandaar uit bestuur je dan je nog steeds groeiende onderneming’. De Mexicaan vroeg ‘Maar, hoe lang zal dit allemaal duren?’ De Amerikaan antwoordde, ’15 tot 20 jaren.’. ‘Maar wat dan?’ vroeg de Mexicaan. De Amerikaan lachte en zei ‘ Dat is juist het mooiste. Zodra de tijd rijp is geef je aandelen uit en verkoop deze aandelen op de beurs en zal je heel rijk worden, je zal miljoenen verdienen.’ ‘Miljoenen? ………..En dan wat?’ vroeg de Mexicaan. De Amerikaan zei ‘Dan kun je met pensioen gaan. Verhuis je naar een klein kustplaatje waar je tot laat in de ochtend kan uitslapen, met je kinderen spelen, een siësta houden met je vrouw, ’s avonds naar het dorp gaan om wijn te drinken en gitaar te spelen met je vrienden.

Over Radiohooligan

This is me and that's all. I like it.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sterk…

  1. in de buurt valt niks te beleven, maar daardoor is het ook rustig zonder nachtlawaai. Aan de receptie vertelde de bediende dat we naar het centrum konden via eerst een wandeling door de wijk en een klein parkje om daar aan het westbahnhof de S baan te nemen naar het hauptbahnhof. Toen ik hem vroeg of we de tram niet konden nemen zei hij dat die de volledig verkeerde kant uitging , wat dus helemaal niet zo bleek te zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s